28 Μαρ 2009

Ξενοδοχείο τριών... αμνών

Υπαίθρια οβελιστήρια στήνουν ξενοδόχοι της Κέρκυρας και ετοιμάζονται να προσφέρουν τσάμπα... αρνάκια στους πελάτες τους και δωμάτια προς 30-40 ευρώ, μήπως και κατορθώσουν να τους προσελκύσουν στο νησί τις ημέρες του Πάσχα!...

Πρόκειται για λίγους, είναι η αλήθεια, ξενοδόχους από τους περίπου 8.000 που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα, οι οποίοι απευθύνονται τόσο σε Ελληνες όσο και σε ξένους τουρίστες, βρίσκουν την πελατεία τους μέσω του Διαδικτύου (δίχως δηλαδή τα «νταβατζιλίκια των τουρ οπερέιτορ) και -το κυριότερο- δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως ότι οι καιροί άλλαξαν δραματικά στο τουριστικό τοπίο αφού δύσκολα περνούν πια οι «αρπαχτές».

Μια τέτοια περίπτωση επιχειρηματία είναι ο Ελληνας Τζον Κεντ, που «αλώνισε» αυτές τις ημέρες την αγορά της Γερμανίας με την ευκαιρία της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου, προσφέροντας δωμάτια προς 30 ευρώ -μαζί με ένα αρνί!- στα έξι συνολικά ξενοδοχεία που διαθέτει ο ίδιος στην Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο κ. Κεντ που επεκτείνεται ραγδαία στο χώρο του φθηνού αλλά ποιοτικού τουρισμού, ξεκίνησε στήνοντας το youtravel.com -από τις μεγαλύτερες «τράπεζες» ξενοδοχειακών κρεβατιών (bedbank) που την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της η αξία της εκτιμήθηκε σε 23 εκατ. ευρώ (!) από την Barclays που έγινε και ο βασικός της μέτοχος- και σήμερα συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και τους μεμονωμένους τουρίστες που αποτελούν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων του. Η συνταγή του είναι απλή.

Οπως μας έλεγε «κλείνει» δωμάτια σε καλά και μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία σε μια σταθερή τιμή (λ.χ. 35-40 ευρώ), τα οποία τα διαθέτει ηλεκτρονικά σε πελάτες με ζημιά (ίσως και με 20 ευρώ το δωμάτιο) τους «νεκρούς μήνες» αλλά με πολύ υψηλότερες τιμές τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού. Ετσι θησαυρίζει στα σίγουρα...

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, άλλοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων 3 αστέρων της γειτονικής Εύβοιας (Αμάρυνθος, Χαλκίδα), που δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τίποτε από το μέγεθος της επαπειλούμενης τουριστικής «τούμπας» εξαιτίας του «σφιξίματος» των Ελλήνων μισθωτών και της οικονομικής στενότητας των ξένων επισκεπτών, δίνουν δωμάτια σε οικογένειες προς 300-350 ευρώ για το 4ήμερο (3 διανυκτερεύσεις), περιορίζοντας τις προσφορές τους σε ένα πιάτο.. μαγειρίτσα και άφθονα παιχνίδια για τα παιδιά.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ