17 Μαρ 2009

Επιδότηση απασχόλησης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Με δίμηνη επιχορήγηση (για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο) των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που θα επαναπροσλάβουν τους εποχιακά απασχολούμενους τους οποίους απασχολούσαν και πέρυσι, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να προλάβει μια νέα «έκρηξη» της ανεργίας στον κλάδο του τουρισμού λίγο πριν από την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου.

Η απόφαση που θα θέσει άμεσα σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ προβλέπει την επιχορήγηση κάθε επαναπρόσληψης με το μηνιαίο επίδομα που έλαβε ο επιδοτούμενος μετά τη λήξη της σύμβασης εργασίας του με την επιχείρηση (περίπου 430 ευρώ).

Η επιχορήγηση (η πρώτη που θα δοθεί φέτος με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας) θα καταβάλλεται για διάστημα μέχρι και 2 μήνες, εφόσον η επιχείρηση έχει επαναπροσλάβει έως τις 30 Απριλίου και έως τις 31Μαίου το ίδιο προσωπικό που απασχολούσε, αντίστοιχα, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο που 2008 και με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης (χωρίς αλλαγή των συμβάσεων εργασίας και των ημερών απασχόλησης).

Συνολικά θα διατεθούν για το σκοπό αυτό 50 εκατ. ευρώ μέσω του Λογαριασμού Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης των κοινωνικών εταίρων και, όπως εκτιμούν στελέχη του ΟΑΕΔ, θα μπορούν να ωφεληθούν πάνω από 50.000 εποχιακά απασχολούμενοι εργαζόμενοι που σήμερα επιδοτούνται ως «προσωρινά άνεργοι».

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ