15 Μαρ 2009

Εκστρατεία του ΚΕΠΚΑ για μποϊκοτάζ σε προϊόντα γαλακτοβιομηχανίας

Περισσότερα από 4.000 ενημερωτικά φυλλάδια και 2.000 μαγνητάκια, που παραινούν τους καταναλωτές να συνεχίσουν το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ, μέχρις ότου αυτή αιτιολογήσει τις αυξήσεις στις τιμές της, μοίρασαν σε χρονικό διάστημα δύο ωρών, στη Θεσσαλονίκη, συνεργεία του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

«Τα μαγνητάκια, που παρουσιάζουν ένα απαγορευτικό σήμα πάνω στο λογότυπο της ΦΑΓΕ, έχουν ως στόχο να υπενθυμίζουν καθημερινά στους καταναλωτές ότι πρέπει να συνεχίσουν το μποϊκοτάζ. Η εταιρία αυξάνει τις τιμές της, ενώ το κόστος της πρώτης ύλης πέφτει, ενώ πουλάει το ίδιο ακριβώς προϊόν φθηνότερα στη Βρετανία από ό,τι στην Ελλάδα», ισχυρίστηκε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική γραμματέας του ΚΕΠΚΑ, Ευαγγελία Κεκελέκη.

Κατά την ίδια, το ΚΕΠΚΑ έχει δώσει στη γνωστή γαλακτοβιομηχανία διορία μέχρι την επόμενη Παρασκευή, για να απαντήσει σχετικά με τις ανατιμήσεις. «Αν δεν μας απαντήσει και πάλι, όπως κάνει καιρό τώρα, θα παραινέσουμε τους καταναλωτές όχι για απλό μποϊκοτάζ, αλλά για μόνιμη διαγραφή της εταιρίας από τις καταναλωτικές επιλογές τους», κατέληξε.

από ΑΠΕ-ΜΠΕ